Gutenberg er forsinket.

Gutenberg er forsinket

Dato:

Kategori: Nyheder

Tags: Gutenberg

Kun få uger før udsendelsen af den nye Gutenberg editor i den kommende WordPress 5 udgivelse, har wordpress.org besluttet at udskyde udsendelsen med (mindst) to uger

Efter at flere indflydelsesrige WordPress udviklere har kritiseret Gutenberg offentligt for slet ikke at være klar til en frigivelse, ser det ud til at folkene bag WordPress har lyttet til kritikken.

Joost de Valk, der er grundlægger af Yoast og yoast.com har offentligt stillet spørgsmålstegn ved om Gutenberg er klar til frigivelse sådan som editoren fungerer lige nu.

I artiklen WordPress 5.0 needs a different timeline på de Valks personlige blog angiver han to hovedårsager til hvorfor han ikke synes at Gutenberg kan siges at være klar til frigivelse:

  1. Der er store problemer med tilgængeligheden ved Gutenberg – “severe accessibility concerns”, skriver de Valk.
    Accessibility handler bla. hvor nem (eller svær) f.eks. et compueter- eller web baseret interface er at bruge for personer med forskellige former for begrænset førlighed.
  2. Men først og fremmest mener Joost de Valk ikke, at stabiliteten af Gutenberg er hvor den skal være. Den er altså stadig for ustabil.

WordPress erkender problemerne – Gutenberg er forsinket

WordPress eget Accessibility Team rapporterede i en statusopdatering 29. oktober 2018 at Gutenberg er langt mere kompleks for brugerne end først antaget.

Accessibility Teamet erkender, at Gutenberg er sværere at bruge end den klassiske editor i WordPress og Gutenberg har store problemer hvad angår tilgængelighed for brugere med begrænset førlighed.

Det får samme team til at konkludere, at hvis Gutenberg udgives som den er nu, vil det være et tilbageskridt for tilgængeligheden (an Accessibility Regression) i WordPress:

Because the complexity of interaction with Gutenberg is an order of magnitude greater than in the classic editor, we believe that Gutenberg is less accessible than the existing classic editor.

Alle erkender derfor at Gutenberg er forsinket.

Nu venter vi alle spændt hvornår der rent faktisk kommer en brugbar version af Gutenberg.