WordPress 5.6 Simone

WordPress 5.6 Simone

Dato:

Kategori: Nyheder

Tags: WordPress

Illustration: About WordPress 5.6 – 9bureau.dk

WordPress 5.6 Simone er nu frigivet fra wordpress.org, og kan downloades samme sted.

Denne version er navngivet ‘Simone’ efter den amerikanske sanger Nina Simone.

WordPress 5.6 Simone indeholder blandt andet nye funktioner til blok-editoren, yderligere forbedringer af tilgængeligheden i WordPress og REST API-godkendelse for applikationsadgangskoder.

REST API

Takket være den nye godkendelsesfunktion i REST API til applikationsadgangskoder kan tredjepartsapps oprette forbindelse til et WordPress websted.

Det betyder imidlertid også ifølge nogle af de WordPress sikkerhedseksperter, som vi her hos 9bureau læner os op af, at denne nye funktion i WordPres gør en WordPress installation følsom overfor f.eks. phising.

WordPress sikkerhed er et af vores fokusområder!

En hacker med sin teknik i orden kan muligvis snyde en WordPress administrator til at klikke på et link i en e-mail, der tilsyneladende beder om en applikationsadgangskode.

Vi må bare som altid opfordre WordPress administratorer til at være opmærksomme på at angrebene mod WordPress fortsætter og udvikler sig.

Der er nye og forbedrede Block Patterns, blandt andet et nyt block pattern til billeder, der lapper over hinanden, tegn-og ordoptælling i infopanelet, forbedret tastaturnavigation og forbedret drag-and-drop UI.

Billede 1: RCA Victor/Billboard 23/9 1967 – Public domain.
Billede 2: © Amazing Nina Documentary Film, LLC, Press Kit. CC BY-SA 4.0

Ny blok: overlappende billeder

En længe ventet og spændende nyhed i WordPress 5.6 Simone er det nye block-pattern til overlappende billeder.

Nyt standardtema

En længe ventet og spændende nyhed i WordPress 5.6 Simone er det nye block-pattern til overlappende billeder.

Det nye standardtema i WordPress 5.6 Simone Twenty Twenty-One skal ifølge wordpress.org’s Design Lead Mel Choyce-Dwan fungere som et nyt urørt lærred eller canvas for designere, webudviklere og redaktører:

“…[it] is designed to be a blank canvas for the block editor“. 

Twenty Twenty-One temaet bruger en såkaldt native system font stack1, hvilket giver en række nye fordele:

  • Der er ingen ekstra download tid af fonte.
  • Twenty Twenty-One temaets font stack er typografisk ”neutral” – hvad det så end betyder.
    Ifølge wordpress.orgs frigivelsesnoter betyder det at ingen af ​​skrifttyperne stikker designmæssigt af, så temaet kan bruges bredt på tværs af forskellige typer websteder.
  • Da temaets font stack ikke indlæser eksterne fontfiler bliver brugen af et child tema til Twenty Twenty-One ligeledes mere enkel.

Temaet har en begrænset farvepalet med en pastelgrøn baggrundsfarve og to mørkegrå nuancer til tekst.

PHP 8 support

PHP 8 blev udgivet i november 2020 – altså før WordPress 5.6 Simone.

WordPress 5.6 Simone er udviklet til at understøtte PHP 8.

Inden du opgraderer din server til at køre WordPress på PHP 8, skal du sørge for, at hele din installation (inklusive temaer og plugins) er kompatibel med PHP 8.

1: En native system font stack vil egentlig blot sige, at Twenty Twenty One temaet først og fremmest bruger de fonte, som er en indbygget del af det operativ system, på den maskine man bruger.
Hermed opnås flere fordele: Hurtigere load af skrifttyper, fonte fungerer ligesom websafe fonts og de koster hverken båndbredde eller download tid.
De er ikke noget nyt – kun i WordPress eget standard tema. System font stacks har været brugt siden 2015 i forskellige sammenhænge.