WordPress fylder 10 år

WordPress fylder 10 år

Dato:

Kategori: Nyheder

Tags: WordPress

Et af de sidste 10 års mest interessante fænomener indenfor webudvikling må uden tvivl være den enorme succes, som CMS systemet WordPress og dets primære ophavsmand Matt Mullenweg oplever i dag.

Fra at være et temmelig begrænset blogging tool er WordPress, eller b2/cafelog, som systemet oprindelig hed, blevet en “major player” indenfor webudvikling. Alene antallet af installationer på WordPress.com, som er WordPress’ egen hostingplatform, på mere end 67 millioner fordelt på 120 sprog, taler et tydeligt sprog om succes. Kilde: wordpress.com/stats

WordPress – en succeshistorie

WordPress startede oprindelig i juni 2002 som Matt Mullenwegs og Mike Littles forsøg på at lave en bedre platform til blogging, bedre håndtering af typografi på nettet og udveksling af fotos. Det blev kendt under navnet b2/cafelog.

I 2003 udviklede Matt Mullenweg og Mike Little den første WordPress udgave på baggrund af b2/cafelog koden. Kort tid efter udviklede Matt Mulleweg og Douglas Campell Ping-O-Matic, som i dag håndterer mere end en million pings til søgemaskiner dagligt.

I løbet af 2004 og 2005 vdereudviklede Matt Mullenweg WordPress og samtidig startede han Auttomatic, der blandt meget andet står bag Akismet og WordPress.com. Resten er en velkendt succes historie og WordPress er nu en fuldt udviklet Open Source CMS platform til strukturering og publisering af web-indhold.

WordPress fylder 10 år

WordPress er installeret på mere end 13 millioner selvstændige live web sites. WordPress.com er den suverænt største hostede CMS løsning worldwide med mere end 67 millioner hostede websites.
Kilde: wordpress.com/stats

I dag er WordPress langt mere end en platform for bloggere. WordPress er et fuldt udviklet open-source CMS, der benyttes af et stadigt voksende antal store virksomheder og organisationer verden over.

Matt Mullenweg skriver i en jubilæums artikel, at WordPress har udviklet sig fra de første overvejelser mellem ham selv og Mike Little om blogging tools til i dag, hvor WordPress er “powering 18% of the web.” Kilde: wordpress.org

Ser man på udviklingen i antallet af sidevisninger for WordPress drevne websites, 4 milliarder i 2013 (and counting), så er den udvikling meget imponerende:

Kilde: statista

The real thing

WordPress er i dag også en platform for egentlig web udvikling og webdesign, hvor tema-delen af udviklingen til WordPress ser ud til at nærme sig en de facto standard for webdesign.

WordPress er meget velfungerende og stabil CMS platform, der for alvor kan bruges til at dække og opfylde tungere og mere “seriøse” behov for kommunikation på Nettet.

Det har betydet at flere og flere store virksomheder og organisationer er begyndt at benytte WordPress i deres online kommunikation. Se listen i info grafikken nedenfor.

I dag er WordPress the name of the game i webudviklings-miljøer over hele verden og genstand for rigtig meget positiv opmærksomhed.

Men som man kan læse i en anden artikel om Sikkerhed i WordPress her på 9bureau blog, så er ikke al opmærksomheden lige positiv.

Den store udbredelse af WordPress gjorde, at WordPress websites over hele verden i foråret 2013 blev udsat for et af de største globale IT angreb, der nogensinde er set på Nettet.

Angrebet havde imidlertid en yderligere positiv effekt for WordPress, idet mange WordPress brugere fik øjnene op for hvor vigtig sikkerhed i WordPress er.

WordPress fylder 10 år –  info grafik

Kilde: marketpress.com

Har du brug for et nyt responsivt webdesign eller responsivt WordPress website, så er du velkommen til at kontakte 9bureau.

9bureau udvikler responsive WordPress websites og professionelt webdesign.

Vi løser alle typer opgaver indenfor webudvikling, webdesign og grafisk design. 9bureau professionelt responsivt webdesign.

Vi er WordPress specialister.