WordPress stopper support af Internet Explorer 11

Dato:

Kategori: Nyheder

Tags: IE11

WordPress stopper support af Internet Explorer 11, når WordPress 5.8 udgives senere i år.

Internet Explorer 11 blev frigivet for over 7 år siden og bruges i øjeblikket af mindre end 1 procent af alle brugere på Internettet.

Det tal er fortsat faldende.

Der findes efterhånden ikke mange store websteder på Nettet, der stadig understøtter Internet Explorer 11.

Microsoft Teams i droppede support af IE11 i 2020 og diverse Microsoft 365-apps og -tjenester dropper også Internet Explorer 11 senere i år.

WordPress 5.8, der efter planen bliver frigivet i juli i år, vil ikke understøtte Internet Explorer 11.

Skift til en anden browser

Hvis du i bruger en forældet browser, anbefaler vi, at du skifter til en mere moderne browser, f.eks. Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari eller Microsoft Edge.

WordPress dashboard har det sidste halvandet år vist en besked til brugere af Internet Explorer 11 om, at browseren betragtes som forældet.

Positiv effekt

Hvis du allerede bruger en moderne browser, som dem nævnt ovenfor, vil beslutningen om at droppe Internet Explorer 11 kun have en positiv effekt.

Der er ydelsesfordele ved at droppe IE11-support.

Mens brugere, der stadig bruger browseren muligvis vil blive negativt berørt.

Hvad vil det sige, at WordPress stopper support af IE11?

Når support til en browser fjernes fra WordPress, testes nye funktioner ikke længere i disse browsere og derfor garanterer WordPress ikke at tingene vil fungere optimalt i en forældet browser.

Automatiske funktioner og automatiserede værktøjer i WordPress opdateres så ikke-understøttede browsere ekskluderes fra værktøjernes funktioner.

Det betyder, at enhver funktion, der er afhængig af automatikker i WordPress, sandsynligvis vil fejle eller stoppe med at virke i ikke-understøttede browsere.

Block Editor understøtter heller IE11

Block Editor vil være den del af WordPress, der bliver mest påvirket af ændringen, fordi næsten alle de filer, der er relateret til Block Editor, er kompileret ved hjælp af automatiserede værktøjer.

Andre områder af WordPress-dashboard bruger CSS, der er kompileret med automatiserede værktøjer, og deres udseende vil potentielt blive påvirket, når du bruger IE11.

Lang proces

Alle andre områder af kodebasen, der er IE11-specifikke, skal identificeres, evalueres og fjernes fra sag til sag, da resten opretholdes manuelt.

Den proces begynder i WordPress 5.9-udgivelsen og vil sandsynligvis ske gradvist over flere større udgivelser.

Derudover vil eventuelle fejl, der rapporteres for IE11, ikke blive rettet.

Man kan læse WordPress IE 11 Support Phase Out Plan her.

Hvordan vil det påvirke temaer?

Der foretages ingen ændringer i nogen af ​​standardtemaerne som følge af beslutningen om at WordPress stopper support af IE11.

Ingen kode, der er relateret til IE11-support, (eller andre forældede browsere, der muligvis er blevet understøttet, da hvert tema blev frigivet) fjernes fra standardtemaerne.

Men nye funktioner, der tilføjes til standardtemaer fremover, vil ikke blive testet i Internet Explorer 11.

Hvis du ikke bruger et standardtema, er det stadig usandsynligt, at dit tema vil blive påvirket af denne ændring.

Temaer har typisk deres egen politik for browserunderstøttelse, og ændringer i WordPress kernen påvirker ikke dem.

Derfor kan det sagtens tænkes at netop det tema, som I bruger, for længst har droppet IE11 support.

Hvis I af en eller anden grund stadig har behov for at jeres tema understøtter Internet Explorer 11, så vil det være en god ide, at kontakte udvikleren af jeres WordPress tema.